20 mei 2014

Opvoedingswinkel dubbel zoveel open

Het Laatste Nieuws - 20 mei 2014 De Gentse Opvoedingswinkel heeft het druk, en dus breiden de openingsuren uit. De Opvoedingswinkel zal voortaan vier dagen per week bereikbaar zijn, en gaat daarnaast ook nog op verplaatsing."In drie jaar tijd verdubbelde het aantal ouders dat beroep deed op de expertise van de Opvoedingswinkel", zegt onderwijsschepen

Elke Decruynaere (Groen). "De meest voorkomende vragen zijn 'Doe ik het wel goed?', 'Mijn kind wil niet luisteren naar mij, wat moet ik doen?' of 'Mijn kind vertoont opvallend gedrag wanneer iets tegenzit.'" De Opvoedingswinkel zit in de Sint-Margrietstraat en bestaat sinds 2009. Alle vragen over opvoeden worden er anoniem behandeld. In 2010 kreeg de Opvoedingswinkel 395 gezinnen over de vloer. In 2013 waren dat er 703. 36% van de vragen hebben betrekking op de opvoeding van kinderen tussen 0 en 5 jaar oud, 20% over de opvoeding van pubers tussen 13 en 18 jaar oud. Om het stijgend aantal opvoedingsvragen aan te kunnen en zo bereikbaar mogelijk te zijn voor de ouders, breidt de Opvoedingswinkel zijn aantal permanentiedagen uit van twee naar vier per week. Ouders kunnen er nu elke weekdag (behalve op dinsdag) terecht tussen 9 en 13 uur zonder afspraak. Op afspraak is dat elke weekdag tussen 13 en 20 uur.

Op verplaatsing

De Gentse Opvoedingswinkel gaat ook mobiel. De consulenten zijn te vinden in de verschillende Gentse wijken, bij collega-organisaties die gezinnen ondersteunen, zoals de inloopteams en op scholen. (VDS)

© 2014 De Persgroep Publishing

Meer informatie: http://www.opvoedingswinkelgent.be/Opvoedingswinkel/Gent.aspx