25 sep 2018

Over grote en kleine verhalen

De krant De Morgen maakt een vergelijking Antwerpen-Gent en besluit dat er niet veel verschil lijkt. Nochthans ken ik er een heel aantal. Grote en kleine verhalen. En ook kleine verhalen kunnen een grote impact hebben.

 

Zo is er de kinderboerderij in Wilrijk. Het stadsbestuur van Antwerpen besloot deze te privatiseren.
Het resultaat? Een tijd geleden bleek de boerderij verwaarloosd en moest ze zelfs sluiten. (Meer info: https://www.groenantwerpen.be/kinderboerderij )

Intussen in Gent: 15 000 kinderen bezoeken jaarlijks Schoolhoeve De Campagne.
In de toekomst wordt het domein een van de 3 portalen van de groenpool de Vinderhoutse Bossen. Nadat de hoeve deze legislatuur grondig gerenoveerd werd, komt er nog nieuw sanitair en een omgevingsaanleg moet het terrein helemaal rolstoelvriendelijk maken. Nieuw is ook de foodtruck op de open zondagen (elke 2e zondag van de maand, van april t.e.m. oktober).

Het is niet alleen een fijne plek aan de rand van de stad waar kinderen samen met hun klas en juf meer leren over fauna en flora. Het is ook een plek waar naast het enthousiaste en professionele team ook vele vrijwilligers een zinvolle activiteit vinden. Van jongeren in opleiding tot mensen met een verstandelijke beperking of een verslavingsproblematiek. Een groene veilige haven uitgebaat door gemotiveerde en fiere medewerkers van de Stad Gent.


En sinds kort - en dankzij het burgerbudget en de enthousiaste mensen van Mekkerland- kwam er ook nog een kleinschalige kinderboerderij bij op de Lubecksite.


Akkoord, dit valt moeilijk in een krantenartikel of grafiek te gieten. Maar ook kleine verhalen maken mee de stad.