09 mei 2016

'Parklets' moeten kinderen doen spelen en ouders doen praten

De Standaard - 9 mei 2016 Voorlopig luisteren ze nog naar de weinig funky naam 'parklets', maar tegen de lancering in het najaar komt daar verandering in. Dan krijgen de constructies - verplaatsbare toestellen die het midden houden tussen een zitbank en een speeltoestel - onder leiding van de Gentse kindersecretaris een nieuwe naam. 

'Veel van onze pleinen zijn grijze vlaktes waar markten en concerten plaatsvinden, maar waar in tussentijd weinig wordt gespeeld', zegt Elke Decruynaere (Groen), schepen van Onderwijs, Opvoeding en Jeugd. 'Door vanaf het najaar tien parklets de stad te laten rondtrekken, prikkelen we hopelijk kinderen om te spelen en ouders om elkaar beter te leren kennen.'

 

De stad Gent zoekt nu ontwerpers die de tien parklets vorm willen geven, kinderen om een nieuwe naam te bedenken en ouders die plekken kunnen tippen om de toestellen enkele maanden op te stellen. 'De parklets kunnen ook tijdelijk in straten of op parkeerplaatsen worden geplaatst', zegt schepen van Mobiliteit Filip Watteeuw (Groen). Op die manier kan de stad experimenteren met nieuwe speelplekken, in afwachting van de uitvoering van het circulatieplan dat verkeersvrije zones in de stad creëert. Decruynaere: 'We hebben de ambitie om de meest kindvriendelijke stad te worden.' (vsa)

Copyright © 2015 Corelio. Alle rechten voorbehouden