08 mei 2017

Perfecte plek om verliefd te worden

Het Nieuwsblad/Regionaal - 08 Mei 2017 "Ik hoop dat veel jongeren hier verliefd worden." Schepen van Jeugd (Groen) heeft grote verwachtingen bij het Spellekenspark, het nieuwe park aan de bibliotheek van het Westveld. Zaterdag is het geopend.

Elke Decruynaere

Het Spellekenspark is een gezellig parkje met focus op spelen en ontmoeten. Er zijn onder meer een lange picknicktafel, een petanquebaan en speelheuvels. En een gloednieuw skatepark en voetbalterrein, dat in tegenstelling tot het vorige wél recht ligt. "Vroeger was altijd iemand in het voordeel", zegt Decruynaere. "Een groot onrecht is rechtgezet."

Het Spellekenspark kreeg zijn naam van de bewoners. Naast spelen en ontmoeten verwijst hij naar het poppentheater Pedrolino, dat zijn thuisbasis heeft op de site.

De vernieuwing van het park maakt deel uit van En Route, het stadsvernieuwingsproject voor Dampoort en Sint-Amandsberg. Westveld is een wijk die soms aan de aandacht ontsnapt, maar de komende jaren moet dat veranderen. Schepen van Stadsontwikkeling Sven Taeldeman (SP.A) kondigde zaterdag een stedenbouwkundige studie aan om de noden van de wijk in kaart te brengen.