23 nov 2020

Pleegzorg: je thuis delen, verrijkt je leven

"Tijdens de Week van de Pleegzorg en zeker tijdens deze bizarre tijden, wil ik alle Gentse pleeggezinnen een hart onder de riem steken." - Elke Decruynaere, schepen van Gezinsbeleid 

Gedicht Joke Van Leeuwen

Beste pleegouder

 

De afgelopen maanden zijn moeilijk geweest voor iedereen. Maar voor pleeggezinnen waren het soms onmogelijke tijden. Niet enkel voor jullie als ouders, maar ook voor jullie kinderen en pleegkinderen had de lockdown grote gevolgen. Sommigen onder jullie hebben veel meer voor hun pleegkind(eren) gezorgd dan voorheen. Anderen konden hun pleegkind(eren) niet in de armen nemen omdat ze permanent thuis of in de voorziening verbleven. Ook het feit dat bezoeken aan de ouders of andere belangrijke personen in het leven van je pleegkind niet konden doorgaan, zorgde ervoor dat dit voor de pleegkinderen, maar ook voor de ouders erg lastige maanden waren.

Ik hoop dat de situatie op dit moment wat stabieler is en wens jullie veel moed om in deze moeilijke tijden stand te houden. Met een groot hart, het nodige geduld en begrip voor de moeilijkheden, helpen jullie kinderen en jongeren op weg naar hun volwassen leven. Daar neem ik mijn hoed voor af.

Dit jaar zet Pleegzorg tijdens de Week van de Pleegzorg de pleegbroers en -zussen centraal. Het is boeiend om hun getuigenissen te lezen. Ik kan me inbeelden dat het ook voor hen niet altijd gemakkelijk is, maar ook dat er heel wat mooie en plezante momenten zijn.

Normaal gezien zou ik jullie en jullie gezinnen deze week op het stadhuis mogen verwelkomen, jullie persoonlijk kunnen bedanken en luisteren naar jullie hoopvolle verhalen, bezorgdheden en vragen. Helaas is dit door corona niet mogelijk. Jammer, want wat jullie doen is, in deze tijden nog meer dan anders, belangrijk voor de kinderen en jongeren die jullie in de armen sluiten. Daarom wil Stad Gent jullie dit jaar extra verwennen met een verrassing voor jullie als pleegouders en voor jullie gezinnen. Het is een presentje om samen met je gezin van te genieten. De Dienst Pleegzorg Oost-Vlaanderen zal dit voor het jaareinde bij jullie bezorgen.

Hou moed en zorg goed voor jezelf en de anderen.

Ik hoop jullie volgend jaar opnieuw te kunnen ontmoeten op het stadhuis.

 

Met warme groeten,

Elke Decruynaere
Schepen van Onderwijs, Opvoeding, Jeugd en Outreachend Werk - stad Gent

 

Meer informatie

Pleegzorg Oost-Vlaanderen

#trotsepleegbroer - #trotsepleegzus