07 nov 2016

Podcast: " Is Gent de kindvriendelijkste stad van Europa? "

Het Nieuwsblad - 30 oktober 2016

Gent wil de "kindvriendelijkste stad van Vlaanderen" worden, van Europa zelfs. Maar ondertussen wordt één op vijf kinderen in de stad geboren in kansarmoede. Hoe valt dat te rijmen?In De Publieksbanken verhuist Bert Staes, journalist bij De Gentenaar, elke twee weken de Gentse politiek naar de radiostudio van Urgent.fm, voor een gesprek van een uur.

 

Elke Decruynaere, kopvrouw van Groen in Gent, zit dit keer aan De Publieksbanken.  Ze is als schepen verantwoordelijk voor het Gentse onderwijs, het jeugdbeleid en opvoeding.

Gent wil 'de kindvriendelijkste stad van Vlaanderen worden'. De kindvriendelijkste van Europa zelfs. En niet alleen door genoeg plaatsen te maken in de school of genoeg klimrekken in de speeltuin. Maar met speelstraten, bakfietsen, een kindersecretaris, inspraak voor kinderen, een kinderfestival en jeugdhuizen. Of met een kinderen-welkom label in de horeca of het uitzetten van de wifi in crèches.

Ondertussen sluimert wel een andere, minder kindvriendelijke realiteit in Gent: een op vijf kinderen in onze stad wordt geboren in kansarmoede, een op vijf jongeren verlaat de school zonder diploma en er zijn ongeveer drieduizend jongeren van 25 jaar of jonger werkloos in Gent.

Luister mee: De Publieksbanken 'Is Gent de kindvriendelijkste stad van Europa?'

 

#urgent.fmde publieksbanken #gent #politiek #kinderen