17 mei 2016

Prijsuitreiking Pimp je speelplaats

Op 11 mei werden in basisschool De Oogappel de prijzen uitgereikt voor de tweede editie van ' '. De winnende scholen mochten 4000 euro in ontvangst nemen en krijgen een coach ter beschikking om hun speelplaats om te bouwen tot een groen speelparadijs. Pimp je speelplaats

Hoewel er scholen van over heel Vlaanderen deelnamen, kaderde het project perfect in de Gentse visie op vlak van klimaat en onderwijs.

Gent wordt beschouwd als een echte kindvriendelijke, groene stad en de 4 Gentse winnaars (Freinetschool De Loods, Stedelijke Basisschool De Krekel, De Sportschool en de Mozaïek bis) waren daar een mooi bewijs van.

Na de succesvolle editie van vorig jaar, is het vol ongeduld wachten op wat de scholen dit jaar zullen realiseren met hun prijzengeld.

Foto Pimp je SpeelplaatsSchepen van Onderwijs Elke Decruynaere: "Een speelplaats groen en avontuurlijk maken, draagt bij aan de ontwikkeling en nieuwsgierigheid van onze kinderen en heeft alleen maar voordelen. Meer beweging, minder verveling en meer contact met de natuur. En dan vergeet ik nog de positieve invloed van een groene speelomgeving op de leerprestaties. Het zorgt voor een ontspannen sfeer en leidt tot minder pestgedrag. Op een stukje groen valt ook veel meer te ontdekken en wordt nieuwsgierigheid aangewakkerd."