27 jun 2014

Record aantal speelstraten deze zomer

Voor het 11de jaar op rij organiseert Gent speelstraten. Alle records worden gebroken: in bijna 100 straten wordt het verkeer tijdelijk afgesloten voor kinderen, jongeren en buurtbewoners.Om dit te vieren werd op vrijdag 20 juni de Stadshal omgetoverd tot Speelstraat. 400 peters, meters en hun kinderen ondertekenden samen met schepen Elke Decruynaere een afsprakencharter.

 

"Speelstraten zijn een voorbeeld van een goede samenwerking tussen het stadsbestuur en de Gentenaars om de straat terug om te toveren tot speel- en ontmoetingsplek. Het engagement van de vele peters en meters die vrijwillig hun schouders zetten onder een speelstraat is van onschatbare waarde voor het welslagen van dit project". - Elke Decruynaere, schepen van Jeugd Gent

Wat ooit begon als een proefproject met 5 speelstraten is intussen uitgegroeid tot een project dat bij veel Gentenaars gekend en geliefd is.

Op vraag van de peters en meters van de speelstraten is het reglement nu aangepast en zijn de uren uitgebreid. Een speelstraat zal nu starten om 14.00u en eindigen om 20.00u. Het wordt ook mogelijk om in de maand september speelstraten te organiseren op woensdagen en tijdens de weekends.