09 mrt 2015

Saai grasveld wordt avontuurlijke speelplaats

Een saai grasveld omtoveren in een prachtige, duurzame speelweide. Dat is wat vijf Drongense jeugdverenigingen gerealiseerd hebben. Aan de Lage Lakendreef is een terrein dat eigendom is van de vzw Parochiale Werken Sint-Gerolf officieel geopend als ‘Speelgroen voor de buurt’.

 

 

Scouts&Gidsen Drongen wonnen in 2012 de Vlaamse subsidie ‘Speelgroen’. Dit vormde het startschot voor een samenwerking tussen de vijf jeugdverenigingen, de eigenaar van het terrein en de stad. Eén van de initiatiefnemers, Jan Schouppe, vertelt: “Op een natte plantdag in maart 2014 toverden 250 enthousiaste leden en leiding een drassig grasveld om tot een duurzaam speelterrein. Met onder andere speelheuvels, een waterspeelplaats met looppalen, een wilgenhut, ruimte voor planten en dieren… Het speelgroen vormt echt een meerwaarde voor de omgeving en zorgt voor een nieuwe dynamiek.”

Ondertussen is het terrein ook opengesteld voor buurtbewoners en -scholen. Schepen Elke Decruynaere: “Tuinen zijn er genoeg in Drongen, maar kinderen en jongeren misten een plaats om samen te spelen. Deze samenwerking toont dat we het verhaal van de kindvriendelijke stad samen schrijven.”