22 nov 2015

Samen aan de slag met duurzame schoolmaaltijden

Op zondag 22 november woonde schepen van Onderwijs het Congres over duurzame schoolmaaltijden van de Werkgroep Stadslandbouw en Wervel vzw bij.

"In de Gentse stedelijke scholen zetten we de eerste stappen vooruit, met vanaf april 2016 in elke maaltijd 15% biologische ingrediënten. Maar we willen verder gaan. Daarom onderzoeken we of een proefproject met Lekkere, Ecologische en Faire schoolmaaltijden in samenwerking met de Werkgroep Stadslandbouw mogelijk is."

Elke Decruynaere, schepen van Onderwijs Gent

Kenneth Højgaard van Copenhagen House of Food sprak over het afgelegde parcours sinds 2007. Inspirerend was hoe men met de leerlingen aan de slag ging. Door hen in te schakelen in het opdienen, de ontwikkeling van het merk 'EAT' en bij het samenstellen van de menu's, werden ze mede-eigenaars van hun schoolmaaltijden. Vervolgens duidde Renaat Daem van Biofresh de nood tot samenwerking en de uitdaging van een voldoende groot aanbod lokale biologische ingrediënten in Vlaanderen. Afsluitend verwoordden de deelnemers beleidsaanbevelingen.

 

Meer informatie:

Website Wervel vzw

Website Biofresh

Werkgroep Stadslandbouw