23 mrt 2013

Samen opkomen voor de belangen van alle kinderen en jongeren

Eind maart vierde vzw Jong - Gents jeugdwelzijnswerk, haar 3003-daags bestaan. Het evenement voor jongeren, ouders en partners van de organisatie, zorgde voor een volle Vooruit. Schepen van Jeugd benadrukte er het belang van het jeugdwelzijnswerk in Gent.

"Leven in een diverse stad, waarin sommige wijken gekenmerkt worden door super-diversiteit, brengt uitdagingen met zich mee. Het is net in die wijken dat het Gents jeugdwelzijnswerk actief is. En dat is heel belangrijk. Want kind- en jeugdvriendelijkheid is meer dan extra glijbanen en schommels. Kindvriendelijkheid is ook opkomen voor de belangen van maatschappelijk kwetsbare kinderen en jongeren. Zodat dit meer wordt dan een middenklasseverhaal", Elke Decruynaere, schepen van Jeugd Gent.

De schepen sprak haar grote dank uit aan het Gents jeugdwelzijnswerk, en vzw Jong in het bijzonder. De vzw is al 3003 dagen een betrouwbare partner van de Stad Gent. Momenteel wordt er gewerkt aan een nieuw convenant tussen Gent en vzw Jong. Daarbij zal de klemtoon liggen op het belang van expertise delen en het bouwen van bruggen naar zoveel mogelijk stedelijke en particuliere actoren in Gent. Het resultaat moet een stevig partnerschap worden dat opkomt voor de belangen van alle kinderen en jongeren.

Meer informatie

VZW Jong