11 dec 2015

Schepen Decruynaere pakt infiltratie anti-abortusvereniging aan

Elke Decruynaere - De Morgen - 5 december 2015

Een basisschool van het Gentse stedelijk onderwijs werd recent geconfronteerd met een slinkse poging tot infiltratie door de organisatie . Via haar mantelorganisatie Pro VitaGezin en Leven verstuurde zij een gratis, professioneel en schijnbaar onschuldig lespakket over het belang van seksuele opvoeding.

Na onderzoek in het Staatsblad door een opmerkzame ouder bleek de anti-abortusorganisatie Pro Vita zich achter dit initiatief te verschuilen. Alhoewel de stedelijke scholen steeds een grondige screening verrichten, is een van de scholen ingegaan op het aanbod voor een eenmalige les over de bevalling en de zwangerschap.

Schepen Elke Decruynaere: "Ik betreur ten zeerste dat dergelijke agressieve praktijken vanuit deze anti-pluralistische organisatie een goedmenende leerkracht op het verkeerde spoor zetten. Stad Gent en het stedelijk onderwijs zijn een van de voortrekkers van een RSV-aanbod (Relationele en Seksuele Voorlichting) dat voldoet aan strikte kwaliteitscriteria en een actief pluralistische visie uitdraagt. Organisaties als Sensoa maken jaarlijks lijsten op van malafide organisaties. Om de stedelijke scholen hierin nog beter te ondersteunen, zullen we hen vanaf nu jaarlijks die lijst bezorgen."


Ook stapte ze zelf met het verhaal naar De Morgen om andere scholen te waarschuwen en de onderwijskoepels aan te spreken.

 

Meer informatie

Gezin en Leven

Sensoa