06 okt 2016

Scholen die doen dromen

Elk kind verdient het om op te groeien in een veilige en stimulerende omgeving. Onderwijs speelt daarin een ontzettend belangrijke rol. - Elke Decruynaere, schepen van Onderwijs Gent.

Daarom kiest het Gentse stadsbestuur ervoor om fors te investeren in onderwijs, onder meer door een uitbreiding van het Stedelijk
basisonderwijs met 1700 plaatsen. Tegelijk pakken we ook bestaande schoolgebouwen aan. Onze job is ervoor zorgen dat leerkrachten en directies hun job kunnen doen: school maken zonder kopzorgen over gebouwen.

 

Basisvoorwaarde: leerkrachten ondersteunen

Een aangename leeromgeving is niet alleen belangrijk voor de leerlingen, maar uiteraard ook voor de leerkrachten. Geen prikkelende lessen zonder gemotiveerde leerkrachten. Leerkrachten en directies van alle Gentse scholen kunnen daarom sinds september rekenen op het Onderwijscentrum, waar ze met heel specifieke vragen terechtkunnen. Doel is het terugdringen van vroegtijdig schoolverlaten.

Door de krachten te bundelen en expertise te delen, wil de Stad Gent meer jongeren een diploma laten halen. Zo maken we van de school

Meer info:
Onderwijscentrum Gent