12 mei 2014

Nog twee Schoolstraten in Gent

Persmoment opening Schoolstraten - 12 mei 2014

Het stadsbestuur wil schoolomgevingen veiliger maken. Sinds 12 mei zijn er opnieuw 2 Schoolstraten bijgekomen in Gent. Het gaat om de Krekelberg in Sint-Amandsberg en om de Klaverdries in Drongen.

 

Schoolstraten worden tijdelijk afgesloten voor alle inkomend gemotoriseerd verkeer, zodat fietsers en voetgangers op een veilige manier naar school kunnen. Dit gebeurt bij de start en op het einde van de schooldag. Het proefproject startte in 2012 en werd positief geëvalueerd. Steeds meer scholen zijn nu vragende partij. Ze moeten wel voldoen aan bepaalde voorwaarden.

Schepen Watteeuw: "Schoolstraten zorgen voor meer duurzame verplaatsingen en voor meer veiligheid. Dat is goed voor de leefbaarheid in de buurt en in de stad. En de schoolomgeving wordt ook gezonder, aangezien er minder CO2-uitstoot is van auto's."

Schepen Decruynaere: "Hierdoor ontstaat er meer sociaal contact aan de schoolpoort tussen ouders, schoolpersoneel en leerlingen. En het is goed voor de fysieke gezondheid van de leerlingen omdat zij nu meer stappen of fietsen, aangezien ze niet meer vlak voor de schoolpoort uit de wagen stappen."