24 jun 2016

Speelstraten zorgen voor historisch record

Een historisch record: deze zomer en in september zullen niet minder dan 103 speelstraten Gent als kindvriendelijkste stad op de kaart zetten. Deze straten worden tijdelijk afgesloten voor alle verkeer en geven voorrang aan spelende kinderen, jongeren en buurtbewoners.Om dit te vieren wordt op vrijdag 24 juni vanaf 18u de Stadshal omgetoverd tot speelstraat.

378 peters, meters en hun kinderen ondertekenen samen met bevoegde schepenen Elke Decruynaere en Filip Watteeuw een afsprakencharter.

"De vrijwillige inzet van 378 buurtbewoners toont aan dat de Gentenaars, zowel jong als oud, de speelstraten smaken en op hun manier meewerken aan een kind- en jeugdvriendelijke stad". - Elke Decruynaere, schepen van Jeugd 

Om het engagement van de vele peters en meters in de verf te zetten, worden de vrijwilligers van de oudste speelstraat door schepen Decruynaere in de bloemetjes gezet.

Om de zomerse speelstraatsfeer tot leven te roepen zorgen de animatoren van de Pretkamjonet en begeleiders van de Circusplaneet en zZmogh voor de nodige animatie.

 

Meer informatie

Pretkamjonet Stad Gent, Circusplaneet, zZmogh (Das Kunst)