25 jan 2016

Sport na school

Op maandag 25 januari 2016 was schepen van Onderwijs op bezoek in Basisschool Sint-Salvator in de wijk Sluizeken-Tolhuis-Ham. De kinderen van de buurt kunnen daar na de schoolbel proeven van sport. In september 2014 startte de Brede School Gent in samenwerking met vzw Sportaround een proefproject op in twee Gentse scholen. Dit breidde in januari 2015 uit naar 8 scholen, in september 2015 naar 16 scholen.

 

'Het laagdrempelige aanbod met inschrijvingsprijzen die bewust laag gehouden worden (15 euro voor 10 lessen) en de school als vertrouwde omgeving voor kinderen en ouders zorgen voor een groot succes. Ook is er een mogelijkheid tot inschrijving met de UiTPAS waardoor we veel kansarme kinderen bereiken. Dit smaakt naar meer!'

Elke Decruynaere, schepen van Onderwijs

Vanuit Stichting Vlaamse Schoolsport en Sport Vlaanderen wilde men ook van start gaan met sport na school. De krachten werden gebundeld en sinds dit schooljaar kunnen 400 kinderen op 28 scholen sporten na school.

Daarnaast start de Sportdienst verschillende omnisportclubs op en begeleidt de overstap van sport op school naar een sportclub in de buurt. Zo hoopt men meer kinderen duurzaam aan het sporten te krijgen.

Sportaround vzw is op zoek naar vrijwilligers. Geïnteresseerden kunnen zich hier aanmelden.

 

Meer informatie

Stichting Vlaamse Schoolsport

Sport.Vlaanderen

UiTPAS

Sportdienst

Sportaround vzw