15 jan 2015

Start nieuwbouw en renovatie Basisschool De Letterdoos

De nieuwbouw en de renovatie van Basisschool De Letterdoos startte op 15 december 2014 en zal na 300 werkdagen zonder weerverlet en onvoorziene omstandigheden instap klaar zijn vanaf 19 februari 2016. Het wordt een nieuw dynamisch gebouw waarbij een 340m² extensief groendak en een regenwaterrecuperatiesysteem met een capaciteit van 15.000 liter deel uitmaken van het bouwproject.

 

Het Gentse stadsbestuur investeert voor Basisschool De Letterdoos in moderne lokalen, een nieuwe refter en een vernieuwde turnzaal die plaats kunnen bieden aan 250 kinderen. Daarnaast worden in de bestaande delen van de school herinrichtingswerken uitgevoerd in functie van kleedkamers en sanitair. Een aantal delen van de speelplaats krijgen luifels. De kostprijs van dit bouwproject bedraagt 2.090.728, 65 euro.

De nieuwbouw en renovatie zijn een langverwachte en welgekomen boost, wat de school ook  exact 10 jaar geleden kreeg. De Letterdoos startte in 2005 met een nieuw schoolteam, die een sterke visie uitwerkte: de zelfstandige, krachtige Meervoudige Intelligentie-school De Letterdoos, die nu een vast en bekend gegeven is in Oostakker en ver daarbuiten.

De Letterdoos zet met de nieuwbouw een volgende stap in zijn positieve evolutie. Meer ruimte voor de leerlingen en leerkrachten, meer en betere ruimte voor leerontwikkeling en talentontwikkeling, meer ruimte voor sfeer en welbevinden en vooral meer ruimte voor levenslang leren. De enthousiaste trein van de Meervoudige Intelligentie-school zet zijn vruchtbare traject verder in een vernieuwde setting.

Naast de leerlingen van Basisschool De Letterdoos maken ook de kinderen van Stedelijk Initiatief voor Buitenschoolse Opvang (STIBO) De Toverdoos gebruik van de nieuwe lokalen.

Na de verbouwingen zal het vernieuwde schoolgebouw beter presteren dan de gangbare EPB-eisen.

Om dit bouwproject te verwezenlijken blijven de containers in gebruik als klassen gedurende de volledige duur van de werken. Ze blijven op de speelplaats staan.

Bekijk hier het filmpje

 

Contact

 

Bevoegd