23 sep 2015

Startdag Gentse leerlingenraden

Elke Decruynaere - 23 september 2015 ? Gentse leerlingenraden ontmoeten elkaar op de zolder van de Sint-Pietersabdij Op woensdag 23 september verzamelden meer dan 60 leerlingen uit de diverse leerlingenraden van de Gentse secundaire scholen in de Sint-Pietersabdij.Onder impuls van schepen van onderwijs  

Elke Decruynaere en in samenwerking met het Lokaal Overleg Platform en de Vlaamse scholierenkoepel werd een wervend programma in elkaar gestoken.

De leerlingen wisselden via verschillende workshops hun ideeën en good practices uit en kregen handige tips en tricks voor de planning van hun werkjaar. Als toemaatje konden ze een kijkje nemen achter de schermen van Student Kick Off.

Schepen Elke Decruynaere: "Dit is een uiterst belangrijke ontmoeting geweest die door alle deelnemers werd gesmaakt. Ik stond zelf mee aan de wieg van de Vlaamse Scholierenkoepel. Het doet dan ook deugd te merken dat de leerlingenraden anno 2015 heel wat verder staan. Gezien het succes van de startdag en de vraag van de leerlingenraden naar meer bekijk ik met plezier hoe we hier een vervolg aan breien."