03 sep 2013

Stedelijk Kunstinstituut Gent start met unieke opleiding Podiumkunsten

Belga - 3 september 2013 Het Stedelijk Kunstinstituut Gent start met de eenjarige opleiding secundair na secundair (Se-n-Se) "Podiumkunsten". Schepen (Groen), onder meer bevoegd voor Onderwijs, wijst erop dat Gent de eerste stad in Vlaanderen is die de nieuwe richting secundair na secundair podiumkunsten aanbiedt. "Deze uitbreiding van het secundair kunstonderwijs speelt in op een behoefte van jonge mensen om zich verder te bekwamen in de podiumkunsten", verduidelijkt

Elke Decruynaere Decruynaere. "Het zal hen ook veel beter wapenen om de toelatingsproeven in het hoger kunstonderwijs met succes af te leggen."

De opleiding is er ook voor wie twijfelt of een opleiding tot professioneel podiumkunstenaar iets voor hem of haar is, of een creatieve boost nodig heeft. Op het einde van de opleiding beschikken de jongeren over een grondige kennis van de theatergeschiedenis, in het bijzonder die van de 20ste eeuw, en het hedendaagse aanbod aan podiumkunsten. Ze leren onder meer ook hun lichaam bewust gebruiken op een scène, zich uitdrukken via hun stem en hun creativiteit en verbeelding inzetten. De lessen van de nieuwe richting starten eind volgende week, dan wordt ook de inschrijvingsperiode afgesloten. Momenteel zijn er acht jongeren ingeschreven, er is plaats voor 15 leerlingen.

 

Meer info: http://www.kunstinstituut.be