20 jun 2014

Jochen Merlier - Student van het jaar 2014

Jochen Merlier, student aan de Gentse universiteit, is door het stadsbestuur verkozen tot 'student van het jaar 2014'. Om het studentenoverleg en het academiejaar met een feestelijk tintje af te sluiten, kiest het stadsbestuur elk jaar een 'student(e) van het jaar'. Gent wil zo zijn imago van grootste studentenstad van Vlaanderen alle eer aan doen. De 25-jarige Jochen Merlier is afkomstig uit Koksijde en behaalde al twee master-diploma's. Hij is ook studentenbeheerder van de Dienst Studentenactiviteiten van de UGent.

 

De leden van het studentenoverleg StuGent nomineerden dit jaar vier kandidaten. Jochen Merlier is de 11de laureaat. Hij viel op tussen de verschillende kandidaturen door zijn engagement voor alle studenten in Gent. Jochen Merlier slaagde erin als studentenbeheerder om van het Groot Universiteit Gent-dictee een Gents studentendictee te maken waar alle studenten van de Universiteit Gent, de Arteveldehogeschool en de Hogeschool Gent kunnen aan deelnemen. Hij ijverde ook voortdurend voor meer bloklocaties in de stad. Daarnaast zorgde hij ervoor dat de verschillende konventen beter en collegialer gingen samenwerken. 'Jochen staat steeds open voor suggesties van partners voor aanpassingen aan het doopreglement. Daardoor zijn de klachten over studentendopen de laatste jaren in Gent bijna tot nihil herleid', klinkt het bij StuGent.

 

'Jochen Merlier is een echte brugfiguur tussen de verenigingen, konventen, de directies, de stedelijke diensten en het stadsbestuur. Hij steekt veel tijd en energie in overleg en in initiatieven die alle studenten in Gent ten goede komen. Dit groot engagement kunnen wij als stadsbestuur alleen maar toejuichen. Om die reden willen we hem dan ook in de bloemetjes zetten.'

Elke Decruynaere, schepen van Onderwijs Gent

Als voorzitter van het FaculteitenKonvent, de koepel van de 25 opleidingsgebonden studentenkringen van de UGent, heeft Jochen Merlier de Beiaardcantus nieuw leven ingeblazen. Naast zijn taken als studentenbeheerder slaagde hij er ook nog in om een engagement op te nemen bij Student Kick Off.

Jochen Merlier behaalde een master-diploma in Oost-Europese talen en culturen en een master-diploma in EU-studies. Hij volgt nog een aantal vakken aan de Universiteit Gent, niet gekoppeld aan een specifiek traject maar gebaseerd op persoonlijke interesses.

 

 

Meer informatie

Inspraak voor studenten StuGent

Student Kick Off