26 jun 2015

Soumia Benmaamar - Studente van het Jaar 2015

Soumia Benmaamar (Hogeschool Gent) is door het Gentse stadsbestuur verkozen tot 'Studente van het jaar 2015'. De bedoeling van de verkiezing Student(e) van het Jaar is om een goede student(e) qua leersituatie, met een uitstraling naar zijn/haar onderwijsinstelling, maar ook met een uitstraling naar de Stad Gent in de bloemetjes te zetten. Gent wil zo tonen dat de studenten mee deel uitmaken van de stad en het clichébeeld over studenten ontkrachten.

 

"Soumia weerspiegelt ook de diversiteit die onze stad rijk is en zal een aanwinst zijn in het lerarenkorps. Ze is een rolmodel voor vele andere studenten met een migratieachtergrond die het waar willen maken in het onderwijs."

Elke Decruynaere, schepen van Onderwijs 

De 26-jarige Soumia uit Sint-Amandsberg werd gekozen omdat zij een uitzonderlijke combinatie uitdraagt van talent, volharding, engagement en enthousiasme. Soumia is niet alleen een uitstekende studente en kleuterjuf in spe, zij engageert zich daarnaast extra voor haar opleiding en haar medestudenten. Daarnaast combineert zij haar studies met moederschap op een lovenswaardige manier.