21 sep 2013

Studentenpopulatie haalt kaap van 70.000

Het Nieuwsblad - 21 september 2013 Maandag start het nieuwe academiejaar in Gent. Woensdag volgt al deStudent Kick-Off. Met meer dan 70.000 zijn de studenten in Gent ondertussen, zo blijkt uit cijfers van de Vlaamse overheid.Het tellen van de studenten is elk jaar een heikele klus. De 'meest betrouwbare meting' is die van de Vlaamse overheid. Probleem is dat die maar anderhalf jaar na de start van een academiejaar bekend raakt.

'Uit die cijfers blijkt nu dat er in het academiejaar 2011-2012 welgeteld 70.037 mensen studeerden in Gent', zei Onderwijsschepen Elke Decruynaere (Groen) gisteren met enige trots. 'Gent blijft dus groeien en studenten aantrekken. Goed nieuws, want de studenten van vandaag zijn de gezinnen van morgen. Antwerpen mag zichzelf dan desnelst groeiende studentenstad noemen, Gent blijft de grootste.'

Kreunt Gent stilaan niet onder te veel studenten? 'Zeventigduizend is een pak. We zijn niet blind voor de uitdagingen voor de leefbaarheid en het woonbeleid die dat met zich meebrengt', zegt Decruynaere.

'Maar als we op een goede manier omgaan met studenten en zij hun manieren houden, dragen zij bij aan het bruisende leven in Gent. Studenten zorgen voor nieuwe Gentenaars, ondernemingen en cultuur en geven Gent mee vorm.'

 

2 Fabiola

De helft van die zee aan studenten, naar schatting zo'n dertigduizend, strijkt woensdag neer op het Sint-Pietersplein voor deStudent Kick-Off. Op de tonen van Regi, 2 Fabiola en 't Hof van Commerce zetten ze het academiejaar feestelijk in.

Voor de achtste keer al. De Student Kick-Off groeide van 9.000 bezoekers in 2006 naar een geschatte 30.000 studenten dit jaar. De toegang, 1 euro, gaat naar een goed doel in Ethiopië en Zambia. (bst)

Info: Student Kick-Off, woensdag 25 september, vanaf 14 uur, op het Sint-Pietersplein.