18 apr 2018

Succesvolle Buitenspeeldag tijdens de Jong & Wijze Maand

foto buitenspeeldag Een stralende zon, 25 graden en een massa spelende kinderen en jongeren in het straatbeeld.
Dit was het resultaat van één van de succesvolste edities van de jaarlijkse Buitenspeeldag op 18 april in Gent.

Tijdens de Buitenspeldag staken verschillende tv-zenders hun uitzendingen, met als doel om zoveel mogelijk kinderen te laten genieten van buiten spelen. Ook in Gent viel er weer heel wat te ontdekken.

April is ook de Jong en Wijze maand: daarom viel er nog meer te beleven!

 

“De Buitenspeeldag in Vlaanderen focust zich op kinderen. Maar in Gent kozen we ook resoluut de kaart voor jongeren. Zo gaven we met het volste vertrouwen de stadshal in handen van de jongeren van de Wens Mens die er zelf activiteiten en – gesmaakte - muziek op maat van jongeren mochten organiseren. Maar ook in samenwerking met vzw Jong, kinderopvanginitiatieven en andere organisaties slaagden we er in om extra veel aanbod te voorzien op verschillende plekken in Gent. Ook tal van Gentenaars engageerden zich en zetten die dag extra speelstraten op poten”, zegt schepen Elke Decruynaere.

Kinderen en jongeren namen o.a. deel aan een recordpoging bellenblazen op de Oude Beestenmarkt, gekke fietsen in de Bloemekenswijk, de pop-up bewegingsparcour in de Brugse Poort en een parcoursspringkasteel in het Coyendanspark.