22 jan 2014

Succesvolle inspraak door leerlingen, leerkrachten en ouders in Gentbrugge

Schepen Tine Heyse, ter vervanging van schepen , bezocht op woensdag 22 januari het GO! Atheneum van Gentbrugge, in het kader van Wijk van de Maand.Elke Decruynaere

Ze werd er ontvangen door de leerlingenraad, de directie en een afvaardiging van ouders en leerkrachten. Er werd op een boeiende manier van gedachten gewisseld over onder meer de ontwikkeling van de Gentbrugse Meersen, leerlingenparticipatie, het afvalbeleid en de verkeerssituatie in de omgeving. Schepen Heyse kwam terug van het bezoek met veel vragen, suggesties en aanbevelingen. Vooral de mondigheid en de maturiteit van de leerlingen viel haar op. Het stadsbestuur wil ook graag rekening houden met de bekommernissen en suggesties.

Schepen Heyse: "Het is goed om te merken dat de leerlingen zich zeer betrokken voelen bij de omgeving van hun school en mee willen werken aan het buurtleven. We gaan alvast in op de vraag om een afvalkorf te voorzien om zwerfvuil aan te pakken. En collega-schepen Watteeuw blijft ook inzetten op verkeersveilige schoolomgevingen, zodat meer kinderen en ouders veilig met de fiets naar school kunnen gaan."