23 mei 2019 | 08:45

Techniekfestival @Gent

Flanders Expo Maaltekouter 1 | Gent 9000 | België | Kaart en routebeschrijving ›

TECHNIEKFESTIVAL, een gratis event op donderdag 23 mei 2019, Flanders Expo Gent


TECHNOLOGICA wordt TECHNIEKFESTIVAL.

Sinds dit schooljaar hebben wij de naam van ons event veranderd, het concept bijgeschaafd en het partnerschap verruimd. Technologica en Boetiek Techniek bundelen namelijk de krachten en smelten samen tot het TECHNIEKFESTIVAL. Dit event wordt gedragen door een breed partnerschap: RTC Oost-Vlaanderen, TOFAM Oost-Vlaanderen, Provincie Oost-Vlaanderen, Stad Gent, VOLTA, Alimento, Cobot, PlastIQ, Co-Valent en ArcelorMittal.

Het aanbod voor het 5de leerjaar blijft. Basisscholen kunnen zich nog altijd inschrijven voor een bezoek van een half dagdeel aan techniekworkshops en eindwerken.

Nieuw dit jaar is dat we ook voor het 5de tso en bso een aanbod geven. Zij mogen deelnemen aan vaktechnische workshops op hun maat, los van de techniekworkshops voor het basisonderwijs.
Ons event zal bovendien langer open blijven. Tussen 17u en 20u voorzien we een nocturne, met een bezoekmoment aan de eindwerken en enkele techniekworkshops voor een breed publiek.

Vijfdejaars en ouders welkom.

Je leerlingen leren op ons TECHNIEKFESTIVAL ingenieuze en vaak verrassende afstudeerprojecten kennen uit de derde graad van de Oost-Vlaamse technische en beroepsscholen. Het bezoek wordt begeleid vanuit Het Beroepenhuis. Je leerlingen kunnen deelnemen aan allerlei leuke techniekworkshops die georganiseerd worden door hogescholen, technische secundaire scholen, VDAB en bedrijven.

Wie:

leerlingen van het 5de leerjaar basisonderwijs in Oost-Vlaanderen.

Wanneer:

je kunt kiezen voor een bezoek in de voormiddag (8u45-11u15 of 9u25-11u55) of namiddag (12u25-14u55 of 13u05-15u35). Scholen uit de buurt vragen we zo veel mogelijk te kiezen voor het eerste aanvangsmoment in de voormiddag of het laatste aanvangsmoment in de namiddag. We kunnen niet garanderen dat iedereen de keuze krijgt die gewenst is.

Waar:

Flanders Expo Gent – Hal 3 en 5 (bereikbaar met de tram)


Transport:

je school staat zelf in voor de organisatie van het transport. Een deel van je transportkosten kan je recupereren, meer info hierover vind je op www.techniekfestival.be.


Annuleren:

je deelname annuleren kan kosteloos tem 26/04/2019. Annuleer je nadien, dan vragen we je om een annulatievergoeding van 10 euro per leerling.


Lesvoorbereiding:

ons event is gratis, maar om een optimaal bezoek te organiseren is het wel noodzakelijk een uur lesvoorbereiding en een lesuur nabespreking te gebruiken. Dit materiaal wordt bezorgd door Het Beroepenhuis.
Begeleiding: voorzie zoveel mogelijk begeleiding: ideaal een begeleider per 10 leerlingen. Je leerlingen mogen vrij de workshops bezoeken, probeer ze hier zo goed mogelijk op voor te bereiden.


Ouders:

nodig gerust als school ook ouders uit om mee te komen. Ze zijn vaak uitstekende begeleiders en het is een unieke kans voor hen om te zien hoe boeiend techniek is.

Praktische info over het bezoek of over omkaderend lesmateriaal: contacteer Nele Van den Bulcke van Het Beroepenhuis (09 330 85 50 of [email protected]).

Inschrijven?

Wil je ook samen met je leerlingen ons gratis techniekfestival ontdekken? Schrijf dan snel in via de onderstaande link (zolang plaatsen beschikbaar). Pas zodra wij jouw aanvraag bevestigen per mail deelname bevestigd. Nadien ontvang je een mail met de praktische afspraken en de lesvoorbereiding.

Schrijf je hier in

Vergelijkbare gebeurtenissen

Alle evenementen ›