18 sep 2015

Termont waarschuwt nieuwe studenten: 'Gedraag u of ik kom af'

Het Nieuwsblad - 18 september 2015 In Gent zijn er dit academiejaar, dat vrijdag van start gaat, meer studenten dan ooit. Definitieve cijfers zijn er nog niet, maar volgens de voorlopige inschrijvingsstatistieken lopen er de volgende negen maanden naar schatting 70.000 tot 80.000 studenten rond in de Arteveldestad. Burgemeester Daniël Termont (SP.A) en onderswijsschepen (Groen) waarschuwen de nieuwe studenten alvast in een filmpje dat ze maakten voor de hogere onderwijsinstellingen in Gent.

Elke Decruynaere

Termont feliciteert de studenten in het (ondertiteltje) filmpje alvast hartelijk voor de 'uitstekende keuze' om zich in Gent te vestigen. 'Er is hier immers immens veel te doen op het vlak van sport en cultuur.' 'Wie weet blijf je wel plakken in Gent na je studies en richt je er een vereniging op of een bedrijfje', zegt Decruynaere. 'Dat zouden wij alvast erg fijn vinden. Maar denk er wel aan dat er, naast de studenten, nog 250.000 andere mensen wonen.'

Termont voegt daaraan toe: 'Denk daar zeker aan als je een feestje organiseert, anders kom ik je persoonlijk een bezoekje brengen'.