11 mrt 2013

Uitbreiding Gents basisonderwijs: stappen in de goede richting

  Gent kreeg van de Vlaamse regering 6 miljoen € extra om bijkomende plaatsen in het onderwijs te creëren. Op 11 maart kwam de netoverschrijdende Taskforce Onderwijs samen om de prioritaire projecten te selecteren.Op basis van de grootste noden is gekozen voor een nieuwbouwproject voor de stedelijke kleuterschool 't Groen Drieske en een uitbreiding van de Vrije basisschool Sancta Maria, allebei in Gentbrugge waar er een tekort is. Er komt ook een uitbreiding van de stedelijke basisschool De Regenboog in Wondelgem. De komst van een nieuwe wijk vraagt daar bijkomende voorzieningen voor gezinnen met kinderen. Daarnaast is ook gekozen voor een nieuwbouwproject van het Gemeenschapsonderwijs aan de Baron Casierlaan, een uitbreiding van de Vrije basisschool op het Rerum Novarumplein in de wijk Nieuw Gent, en een uitbreiding van het Instituut van Gent.

 

Deze voorstellen zijn goed voor 221 extra plaatsen voor kleuters en 376 plaatsen in het lager onderwijs. Het is nu wachten op het antwoord van de Vlaamse Regering.

 

Deze 6 miljoen euro kunnen een belangrijke opstap zijn in het wegwerken van een capaciteitstekort. Het zijn stuk voor stuk duurzame projecten die niet op 1 dag gerealiseerd zijn.