04 okt 2013

Vegetarische gastronomie kan!

Maandag was schepen van Klimaat Tine Heyse aanwezig bij de start van de workshops vegetarisch koken in de Hotelschool Gent. Leerlingen van het 5de, 6de en 7de middelbaar richting Restaurant & Keuken worden via deze workshops voorbereid op de toekomst. Want steeds meer mensen verkiezen een vegetarische maaltijd, zowel thuis als op restaurant.

 

Deze workshops zijn ook een voorbereiding voor de kookwedstrijd 'Chef van de Toekomst'. Deze wedstrijd daagt chef-koks in spe uit om de voorlopers te zijn van een vegetarische keuken. Verschillende Belgische hotelscholen nemen deel aan dit initiatief van. De hapjes die de leerlingen van Hotelschool Gent serveerden, vielen Tine in de smaak. Zowel qua vegetarische kookkunsten als qua presentatie lag de lat heel hoog. Nogmaals een illustratie dat topkeuken en vegetarisme perfect kunnen samen gaan. De finale van de wedstrijd 'vindt live plaats op 21 november op de Horecabeurs op Flanders Expo.

Schepen Heyse en schepen van Onderwijs Elke Decruynaere duimen alvast voor de kandidaten van de Hotelschool Gent! Gent werd onlangs nog uitgeroepen tot derde meest veggievriendelijke stad van Europa. De verkiezing werd georganiseerd door de website VeggieFocus.com. Men loofde Gent vooral om het concept 'Donderdag Veggiedag' en omwille van het handige stadsplan met alle vegetarische adresjes op.

 

Meer informatie

Hotelschool Gent

Eva vzw Donderdag Veggiedag