21 nov 2014

Verbouwing oude school Sint-Bernadettestraat begint

Het Nieuwsblad - 21 november 2014 In de Sint-Bernadettestraat is de verbouwing gestart van de oude schoolgebouwen. Het stadsbestuur wil er opnieuw een school van maken, met 240 plaatsen.Onderwijsschepen

Elke Decruynaere (Groen) woonde de start van de verbouwing bij. 240 nieuwe plaatsen zijn zeer welkom in het Gentse basisonderwijs, waar tegen 2019 een tekort van 4.300 plaatsen wordt verwacht.

Deze verbouwing maakt deel uit van de plannen van het stadsbestuur, dat zelf 1.700 nieuwe plaatsen probeert te creëren. In de Sint-Bernadettestraat wordt dus een oud schoolgebouw opnieuw in gebruik genomen, een scenario dat ook voorligt voor het oude schoolgebouw aan de kerk van Malem.

Het schoolgebouw in de Sint-Bernadettestraat dateert van 1935. Het wordt in twee fases aangepakt. De eerste fase, die nu gestart is, houdt de renovatie van de oude linkervleugel in. Die verbouwing zou tegen november volgend jaar klaar moeten zijn. Er is een budget van 2,5 miljoen euro mee gemoeid.

In de tweede fase moet een ander deel van het schoolgebouw tegen de vlakte om plaats te maken voor een nieuwbouw.

In het pand komen zowel een kleuter- en basisschool als een buitenschoolse kinderopvang. Ook de verenigingen die het oude gebouw gebruikten - Buurtwerk en vzw Jong - krijgen in de nieuwbouw een plaats.