17 jan 2014

Vernieuwd speelterrein

Het Nieuwsblad - 17/01/2014 Vijf Drongense jeugdverenigingen krijgen een vernieuwd speelterrein: de Lage Lakendreef. Het terrein is eigendom van de vzw parochiale werken en diende al een tijd als speelveld voor de jeugdbewegingen. 'Nadat we van de Vlaamse overheid een subsidie voor speelgroen hadden gekregen, zijn we gaan samenzitten met de eigenaar en de stad. De stad kwam erbij omdat we het speelveld in de week wilden openstellen voor de omwonenden wanneer wij er geen activiteiten hebben', zegt Jan Schouppe namens de jeugdverenigingen.De Jeugddienst van de stad ziet Lage Lakendreef als een interessant proefproject dat bij succes ook elders navolging kan krijgen.

'De subsidie dient voor een avontuurlijke herinrichting van het parkje', zegt Schouppe. 'Zo komen er paadjes door de nieuwe groenaanplanting, er komt een speelheuvel en ook een natte zone, een soort gracht. Bij de buren wordt een nieuwe groene buffer aangebracht', aldus Schouppe.

De werken zouden in maart moeten kunnen starten en tegen het begin van de zomervakantie afgerond zijn. Politiek kreeg het project applaus van zowat alle partijen.

© 2014 Corelio