11 dec 2013

Verwelkoming 200 jeugdwerkers op Trip Lokaal

PAC Zuid - 11 december 2013 Jaarlijks brengt "Trip Lokaal" in elke provincie professionele en vrijwillige jeugdwerkers samen voor een avondje vorming en netwerking. Samen met gedeputeerde voor Jeugd Eddy Couckuyt, verwelkomde schepen van jeugd op 11 december meer dan 200 Oost-Vlaamse deelnemers.

Elke Decruynaere
De gedeputeerde sprak over de inspirerende rol die Gent kan spelen binnen het provinciaal jeugdbeleid. Schepen Decruynaere lichtte het jeugdbeleid in Gent toe en sprak over de plannen om van Gent de meest kindvriendelijke stad van Vlaanderen te maken. "We vertrekken daarbij vanuit een positieve benadering van kinderen en jongeren. We blijven ingaan tegen een toenemende maatschappelijke onderstroom die minder verdraagzaam wordt t.a.v. spelende kinderen of hangjongeren." De schepen pleitte ook voor het belang van opgroeien in de stad, als beste leerschool voor later.
Tot slot wenste ze iedereen een boeiende avond toe met inspirerende workshops. Nadien konden de deelnemers kiezen uit een 20-tal workshops over kinderen, jongeren en jeugdbeleid. De Gentse jeugddienst gaf een workshop "kindvriendelijke stad". Trip Lokaal toonde aan dat het provinciaal jeugdbeleid in Oost-Vlaanderen, ondanks het afbouwen van de bevoegdheid jeugd, springlevend is?. met Gent als kloppend hart.