23 mrt 2016

Viering 30 jaar Gents methodeonderwijs

Op woensdag 23 maart was schepen te gast op het Droomfeest van ter viering van hun 30 jaar bestaan. Hiermee zijn ze de oudste Freinetschool te Gent. Dit jubileum werd gevierd met een bijzondere schoolvoorstelling, waaraan alle kinderen meewerkten.

Elke Decruynaere basisschool De Boomgaard

Door te fantaseren, bewegen, schilderen, filmen, drukken en bouwen kwam een groot spektakel op kindermaat tot stand.

"Het was een lust voor het oog", vertelt schepen Elke Decruynaere, "waarbij heel wat emoties naar boven kwamen en waarbij elk kind, klein en groot, betrokken werd".

Gent, de onderwijsstad van Vlaanderen, gelooft in de diversiteit van pedagogische projecten. Zo richt het stedelijk onderwijs in bijna de helft van zijn basisscholen verschillende methodes in, zoals Dalton, Freinet, meervoudige intelligentie, muzische Leerthuis en Jenaplan. "En we blijven investeren in onze diversiteit" stelt Elke Decruynaere, "zo is onze nieuwste telg, Het Tandwiel in Sint-Amandsberg, eveneens een Freinetschool". Door deze school op te richten, bieden we een antwoord op de capaciteitsdruk, maar geven we ouders in het noorden van Gent ook de mogelijkheid tot een inschrijving in een methodeschool, iets wat tot op heden ontbrak.