01 okt 2019

Vragen over opvoeding ? Huis van het Kind Bloemekenswijk opent de deuren

Of het nu over de fruitpap, huiswerk of de sociale media gaat: ouders zitten met vragen over de opvoeding van hun kind. Ze vinden in het brede aanbod niet altijd hun weg naar de juiste ondersteuning. Of missen het contact met andere ouders die in hetzelfde schuitje zitten. Daarom wil Stad Gent de komende jaren inzetten op buurtgerichte ontmoetingsplekken waar gezinnen thuis zijn. Ouders kunnen nu voor het eerst terecht in hun Huis van het Kind Bloemekenswijk.

“Er zijn in Gent vele partners die ouders en andere opvoedingsverantwoordelijken ondersteunen. Denk maar aan de Inloopteams en de Opvoedingswinkel. Toch vinden ouders niet altijd hun weg naar het aanbod. Ook in contact komen met andere ouders is in de stad niet zo evident. Daarom willen we de komende jaren inzetten op laagdrempelige ontmoetingsplekken in Gent. Ouders kunnen er elkaar ontmoeten en tips en tricks uitwisselen. Tegelijk kunnen ze er beroep doen op de expertise van professionele organisaties.“
Elke Decruynaere – Schepen van Opvoeding Stad Gent

Voor gezinnen uit de Bloemekenswijk is het zover: in een appartement in de Ferrerlaan opent het Huis van het Kind Bloemekenswijk. Op woensdag 2 oktober tussen 14 uur en 17 uur kunnen buurtbewoners én buurtorganisaties kennismaken met het aanbod en met elkaar. Er is kinderanimatie voorzien, en een hapje en een drankje.

Organisaties zoals vzw Jong, inloopteam Kind en Preventie, de eerstelijnspsychologen van ‘Samen1Plan Gent’ en Brede School bundelen er de krachten. Het Huis is een ontmoetingsplek voor (aanstaande) gezinnen. Er worden ook allerlei activiteiten georganiseerd die verband houden met opvoeden en opgroeien. Op dit moment kan men in het Huis van het Kind Bloemekenswijk terecht voor huistaakondersteuning, spel- en ontmoetingsmomenten voor ouders met kinderen tot 3 jaar en consultatie bij eerstelijnspsychologen voor kinderen uit het basisonderwijs. Daarnaast worden er vanuit Brede School diverse activiteiten georganiseerd.

Bekijk hier het aanbod