23 jun 2020

1.200 vrijetijdspakketten voor kinderen in kwetsbare gezinnen

Het project 'Bezoek op de Stoep' verdeelt 1.200 vrijetijdspakketten voor kinderen in kwetsbare gezinnen in de verschillende wijken van Gent.

'De wijkorganisaties blijven het beste van zichzelf geven gedurende deze crisis. Ik wil hen hiervoor bedanken.
En ook nu zijn vele partners enthousiast om met dit project aan de slag te gaan.
Ik hoop dat de gezinnen plezier beleven aan het spelmateriaal en dat ze de vrijetijdsactiviteiten van deze zomer leren kennen'

Elke Decruynaere, schepen van Opvoeding Gent

De Vlaamse regering kende subsidies toe aan de Huizen van het Kind om vrijetijdsmateriaal aan te kopen en te verdelen onder kwetsbare gezinnen. In Gent slaat het Huis van het Kind de handen in elkaar met verschillende partners om 1.200 pakketten met vrijetijdsmateriaal te verdelen. De focus van 'Bezoek op de Stoep' ligt op gezinnen die ondanks de inspanningen van vele organisaties nog niet bereikt werden.

Wijkorganisaties kunnen de spelpakketten ophalen in het Huis van het Kind.

Vertrouwenspersonen uit de organisaties gaan met het pakket bij een gezin langs. Tijdens dat bezoek gaan ze ook na hoe het gaat met het gezin en de kinderen.
Ze verduidelijken bovendien de corona-maatregelen en tonen de ouders de weg naar het ondersteunings- en het vrijetijdsaanbod voor kinderen en jongeren.

 

Meer info
Huis van het Kind Gent

'Bezoek op de Stoep' is een samenwerking van de Stad Gent, CLB’s, brugfiguren, OCMW, Inloopteams, Jeugdwelzijnswerk, Straathoekwerk, Buurtstewards, Jeugdhulp, Kind en Gezin, Samenlevingsopbouw, wijkgezondheidscentra en nog andere wijkpartners.