04 jun 2013

Wandel- en fietspad aan basisschool Mariavreugde in Wondelgem

Op dinsdag 4 juni bezochten schepen van Onderwijs en schepen van Mobiliteit Filip Watteeuw de vrije basisschool Mariavreugde in Wondelgem.Elke Decruynaere

De leerlingen hadden een volledig  dossier voorbereid waarin ze vooral aandacht vroegen voor de verkeersveiligheid rond de school.

De schepenen brachten het heuglijke nieuws aan de leerkrachten en de leerlingen dat er volgende lente een nieuwe fiets- en wandelverbinding zal worden aangelegd in de Hoevestraat en de Frans Louwersstraat. Zo zal de school nog beter bereikbaar zijn voor de kinderen die te voet en met de fiets naar school komen. De Stad Gent investeert hiervoor zo'n 150.000 euro.

Basisschool Mariavreugde is één van de scholen die participeerden in het proefproject Schoolstraten. Dit houdt in dat de straat twee maal per dag wordt afgesloten voor ingaand gemotoriseerd verkeer. Op die manier wordt de verkeerschaos bij het begin en het einde van een schooldag sterk beperkt. Het proefproject werd positief geëvalueerd en wordt dus verdergezet.