29 jun 2017

Waterchallenge: Elke Decruynaere stimuleert leerlingen om water te drinken

Op donderdag 29 juni 2017 gingen de leerlingen van basisschool Edugo Sint-Vincentius aan de slag om de lekkerste drankjes van water en fruit te maken. , schepen van Onderwijs proefde samen met een professionele watersommelier hun zelfgemaakte creaties. Deze waterreceptie was het startschot van de "Waterchallenge". 

 

"Scholen leveren al veel inspanningen om frisdranken te weren en het drinken van water te stimuleren. Met deze actie en dit materiaal hebben leerkrachten een extra houvast om actief rond water aan de slag te gaan."

Elke Decruynaere, schepen van Onderwijs Gent

Met deze actie daagt Ollie De Olifant alle Gentse basisscholen uit om meer water te drinken. Want ons lichaam en ons hoofd hebben voldoende water nodig om te kunnen bewegen en te kunnen leren. Kinderen drinken gemiddeld te weinig water: 0.6 liter water per dag, ver beneden de norm van 1.5 liter.

Met de "Waterchallenge" bieden we de leerlingen water aan op geregelde tijdstippen en overtuigen we hen op een ludieke manier om meer water te drinken.

Een gewoonte die ze ook naschools en in hun latere leven kunnen verderzetten. Naast de "Waterchallenge" krijgen 10 basisscholen extra begeleiding van Logo Gezond+ om hun plas- en drinkbeleid verder uit te bouwen.

 

Meer informatie

Logo Gezond+